skip to Main Content

Warmtepompen van NuoVeni

Warmtepompen zijn een duurzame, elektrische oplossing voor het verwarmen van je huis. Een huis zonder aardgas? De elektrische verwarming maakt dit mogelijk. Voor ieder huishouden is een geschikt model te krijgen. Aan de hand van het stroomverbruik, de te verwarmen ruimtes en de grootte van een huishouden wordt een warmtepomp uitgezocht. Een lekker warm huis, ook in de winter. Bent u klaar voor deze stap? Dan helpen wij u verder!

Verschillende warmtepompen

Bij het uitzoeken van de warmtepomp kunt u kiezen uit 3 verschillende soorten:

 • Elektrische warmtepomp
 • Hybride warmtepomp
 • Ventilatie warmtepomp
Warmtepompen

Elektrische warmtepomp

Dit model is volledig elektrisch. Een woning zonder aardgas. Deze warmtepomp werkt ook meteen als boiler. Warm water in de keuken en badkamer? De electric warmtepomp maakt het mogelijk. De volledig elektrische warmtepomp wordt ook een all-electric genoemd.

Hybride warmtepomp

De naam zegt het al, dit model is niet volledig elektrisch. De warmtepomp werkt samen met de CV-ketel. Dit model doet zeker wel het meeste werk. Hij zorgt voor de warmte in huis voor het grootste deel van de tijd. Alleen als het echt koud is helpt de CV-ketel ook een handje. Ook zorgt de ketel voor warm water. Een goede stap naar duurzaamheid en een woning zonder aardgas.

Ventilatie warmtepomp

Een laatste mogelijkheid is de variatie warmtepomp. Dit is een klein model die de warmte uit ventilatielucht haalt.

Ook besparen?

Vraag dan nu een gratis duurzaamheidscheck aan en laat uw gebouw controleren!

Wij komen graag vrijblijvend en geheel gratis bij u op locatie langs om te kijken hoeveel u eigenlijk kunt besparen/verdienen met een van onze verduurzaming-opties. Wat dat betreft kunt u ons zien als een bedrijf dat u helpt extra geld in het laatje te brengen. Het winstoogmerk is fijn meegenomen naast een duurzamere toekomst zeggen wij altijd. Want wie wil nou niet een duurzame toekomst? Dat daar extra aan verdiend kan worden is voor u alleen maar mooi meegenomen. Β Onze experts controleren dan niet alleen of uw gebouw geschikt is voor zonnepanelen, maar tevens op andere mogelijke duurzame oplossingen als u dit wilt.

Een warmtepomp is energiezuinig

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Ook bij ons thuis. Een warmtepomp is duurzaam. De warmte wordt uit een natuurlijke bron gehaald. De lucht, het grondwater of de bodem zelf. Hier wordt een fijne temperatuur van gemaakt. Daarbij verbruikt de warmtepomp weinig energie. Gemiddeld wordt van 1 kWh stroom tot wel 5 kWh stroom gemaakt.

Het stroomverbruik neemt toe, de warmtepomp werkt nou eenmaal op stroom. Daar tegenover staat dat u geen gas meer gebruikt, deze kosten verdwijnen dus van de rekening. Doordat u geen gas meer gebruikt gaat de hoeveelheid CO2-uitstoot aanzienlijk omlaag. Bij een elektrische warmtepomp kan de uitstoot tot wel 30% afnemen. Bij een hybride model is de CO2-uitstoot ongeveer 20% lager, bij een volledige warmtepomp met bodembron zelfs 45%. Mochten we dit met zijn allen doorzetten en alle stroom duurzaam maken, dan kan de CO2-uitstoot in ons land dalen naar 0.

Een warmtepomp op buitenlucht

Een warmtepomp die werkt op buitenlucht, hoe gaat dat dan eigenlijk? De warmtepomp verzamelt de warmte uit de lucht en geeft die af in huis. De werking van dit model is vergelijkbaar met een airconditioning. De volledig elektrische warmtepompen zorgen naast warme lucht ook voor warm water. Hiervoor heeft het apparaat een vat met water. Dit wordt geleidelijk opgewarmd tot de juiste temperatuur. In het geval van een warmtepomp is dat 55Β°C, heter kan deze niet gaan.

warmtepomp

Wist u dat?

U subsidie aan kunt vragen voor uw nieuwe warmtepomp?
Vergroot uw comfort en bespaar!

Warmtepomp

Een warmtepomp kopen: stappenplan

Het aanschaffen van een warmtepomp, daarvoor moeten een aantal dingen gebeuren. Is uw huis al ingericht op duurzaamheid? Heeft u de juiste elektriciteitsaansluiting? Allemaal zaken waar rekening mee gehouden moet worden.
Is uw woning nog niet helemaal klaar voor een warmtepomp? Geen probleem! NuoVeni helpt u op weg naar duurzaam wonen. We begeleiden u door het hele proces en pakken alles aan wat nodig is. Voor het aanleggen van een warmtepomp moeten een aantal dingen gebeuren:

 • Vergunning aanvragen
 • Elektriciteitsaansluiting checken
 • Model uitzoeken met voldoende capaciteit
 • Afgiftesysteem controleren en aanpassen
 • Subsidie aanvragen

Subsidie voor een warmtepomp aanvragen

Deze laatste is belangrijk. U kunt namelijk subsidie aanvragen voor uw nieuwe warmtepomp. Het verduurzamen van een woning wordt vaak gesubsidieerd. Dit scheelt u flink in de kosten! We helpen u graag bij het uitzoeken van uw mogelijke subsidie.

Contact opnemen

Een warmtepomp kopen? Bij NuoVeni hebben we altijd een geschikt model in het assortiment. We helpen u bij de weg naar verduurzaming. U hoeft zelf bijna niets te doen! Onze deskundige medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op. Benieuwd hoe uw huidige situatie ervoor staat op het gebied van duurzaamheid? Doe de gratis check! Kies voor een warmtepomp.

  Back To Top
  WhatsApp chat