skip to Main Content
Populierendreef
25x Solarwatt 275WP VisionP

“Verbeter de wereld, begin bij jezelf”

Na de presentatie van de economische agenda door de Gemeente Leidschendam-Voorburg heeft NuoVeni het vertrouwen gekregen dat de gemeente het bedrijventerrein Essesteijn wil behouden en verder wil ontwikkelen een tot florerend, duurzaam terreinen met verschillende disciplines en voldoende werkgelegenheid. Middels een revitalisatiestrategie heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg een voorzet gegeven om ondernemers en gemeente nader tot elkaar te brengen. Niet alleen in communicatie maar ook in samenwerkingsverbanden en op het gebied van het zeer actuele thema “Duurzaamheid”.

Zonnepanelen

In Maart is NuoVeni in samenwerking met eigenaresse Danielle Sanders gestart met het verduurzamen van het bedrijfsgebouw aan de Populierendreef 980 te Voorburg. Er zijn 25 PV-panelen (zonnepanelen) geplaatst; gericht op het zuiden. Deze panelen voorzien met een gezamenlijk vermogen van in totaal 6500 kWh het gehele bedrijfsgebouw van stroom EN warmte. De aanwezige CV-installatie maakt plaats voor elektrische verwarming. Tevens gaat NuoVeni de bestaande airconditioning installatie gebruiken voor het verwarmen van haar kantoor.

Casper van Leeuwen, eigenaar van NuoVeni: “Onze bestaande airco installatie heeft een COP van 3.0, dit wil zeggen dat de airconditioning theoretisch in staat is om 3.0 kWh aan warmte te produceren voor elke kWh die wij zelf opwekken. Zo verwarmen wij de aanwezige ruimtes bij ons zeer efficiënt en daarnaast nog eens geheel energieneutraal!”

980 met panelen
980 met panelen 2.0

De PV-panelen zijn geleverd door Nefit. In Nederland bekend als de grootste producent en leverancier van CV-ketels maar sinds enkele jaren ook van zonnepanelen en warmtepompen.
Stuk voor stuk kwaliteitsproducten met een lange levensduur.

Danielle Sanders, pandeigenaresse: “Ik ben met Casper in Deventer op bedrijfsbezoek geweest bij Nefit. Deze hebben mij geheel up-to-date gebracht inzake PV-panelen en warmtepompen. Uiteindelijk zijn wij gezamenlijk tot de beslissing gekomen om 25 PV-Panelen op het dak aan te brengen om zodoende aan onze maatschappelijke verplichting te voldoen. In 2023 moet al mijn vastgoed tenminste een C-label hebben van de overheid; als een huurder aanbiedt om hier aan mee te werken is dit voor mij een uitgelezen kans om hier in een vroeg stadium mee aan te vangen.

A-label

Doordat huurder en verhuurder samenwerken en regelmatig gezamenlijk spreken over duurzaam ondernemen is er een win-win situatie gecreëerd . NuoVeni realiseert een CO2 reductie door zelf opgewekte stroom te gebruiken voor haar dagelijkse bedrijfsvoering, waarbij de terugverdientijd voor Mevr. Sanders als verhuurder gunstiger uitpakt en er in de toekomst zelfs een verdienmodel ontstaat. Na het plaatsen van de zonnepanelen kon het pand dus met de airconditioning unit verwarmd worden. Hierdoor voldoet ons bedrijfspand aan vele toekomstige eisen en hebben wij zelfs een A-Label gerealiseerd.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Back To Top
WhatsApp chat