skip to Main Content

Problemen met de brander & warmtewisselaar bij de Nefit Topline Update

* UPDATE * “19-02-2018”

Coulanceregeling

In afwachting van onafhankelijk onderzoek, dat meer duidelijkheid moet scheppen, doet Nefit er alles aan om de gebruikers van deze toestellen tegemoet te komen. Zo is het vervangen van de originele brander tijdens regulier onderhoud geheel kosteloos.

Mocht de warmtewisselaar van het toestel defect zijn, dan wordt deze onder garantie vervangen. Voorrijkosten en arbeidsloon á € 150,- ex BTW – die volgens de garantiebepalingen bij toestellen ouder dan 5 jaar voor rekening van de gebruiker komen.  Worden tot en met 31 december 2018 niet in rekening gebracht!

Deze tijdelijke regeling is van toepassing op TopLine toestellen uit 2006 tot en met 2009 en geldt met terugwerkende kracht. Eerder door Nefit verstuurde facturen voor vervanging van defecte warmtewisselaars zullen worden gecrediteerd aan de installateurs. Het kost u dus helemaal niets om deze defecte wisselaar te vervangen!

Vervanging of inruil?

In plaats van kosteloze vervanging van de oude brander of een defecte warmtewisselaar, kunnen gebruikers ook kiezen voor inruil tegen een nieuw Nefit HR-toestel of Nefit warmtepomp. Afhankelijk van het type, ontvangt u voor uw TopLine toestel uit 2006 – 2009 een inruilbedrag van € 600,- of € 785,- inclusief BTW. Dit is voor een ketel van 10 jaar oud een relatief hoog bedrag. Met deze inruil optie krijgt u van Nefit een flinke korting op de nieuwste technieken. Dit betekent in de meeste situaties dat u ook fors kan gaan besparen door zuinigere toestellen van Nefit. Heeft u meer vragen met betrekking tot de kosteloze vervanging of inruiloptie? neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Bron: Nefit

 

 

Mogelijk heeft u kennis genomen van de RTL Nieuws uitzending op 9 Januari jl. Hierin meldt RTL Nieuws dat het toestel niet veilig zou zijn, ook al is de originele brander vervangen. De onderzoeken die Nefit zelf heeft gedaan, zijn door het onafhankelijke organisatie KIWA uitgevoerd en met het overheidsorgaan NVWA gedeeld.
De onderzoeken wijzen uit dat er geen verhoogd veiligheidsrisico is.

De bevindingen zijn:

1. Als de brander van het toestel is vervangen, geldt geen verhoogd veiligheidsrisico.

2.  Als een warmtewisselaar eventueel defect is, moet deze worden vervangen, maar dit vormt geen veiligheidsrisico.

3. Er kan géén koolmonoxide (CO, Kolendamp) vrijkomen uit het toestel als gevolg van een defecte wisselaar. Onafhankelijk onderzoek door KIWA heeft aangetoond dat ontsnapte rookgassen door de onderdruk binnen het (gesloten) toestel blijven! De giftige rookgassen worden gewoon via het rookgasafvoerkanaal naar buiten afgevoerd.

 

U wilt als klant slechts 1 ding weten, is er reden tot paniek of moet ik iets doen met mijn Nefit Topline?

Indien u jaarlijks door een erkend installateur (UNETO-VNI) onderhoud heeft laten plegen is er geen reden tot zorg. Installateurs zijn door de fabrikant, Nefit, tijdig op de hoogte gebracht, waarna er door Nefit een grootschalige actie werd gestart om de “oude, Type 1 brander” te vervangen voor een nieuwe. Tevens controleren wij als duurzaamheidspartner altijd de warmtewisselaar op lekkages ten behoeve van uw gezondheid als het milieu.

U als consument hoeft hier NIETS voor te betalen. Vervanging is geheel gratis.
Uw installateur heeft u hierin bij te staan met raad en daad.

Indien uw CV-ketel destijds na plaatsing door de installateur correct is aangemeld in het garantiesysteem van Nefit heeft u op het installatieadres zelfs een brief ontvangen van Nefit met het verzoek contact op te nemen met uw installateur.

Mocht u naar aanleiding van ons bericht  nog vragen hebben of een controlebezoek wensen kunt u 24/7 contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak. Wij komen geheel vrijblijvend bij u langs, ook als u (nog) geen relatie bent van NuoVeni.

Voor de volledigheid hebben wij de artikelen inzake deze kwestie voor u gebundeld en hieronder geplaatst:

Klik hier voor de website van Nefit met de volledige waarschuwing

Klik hier voor de website van Nefit met de Veelgestelde vragen over dit probleem

 

Werking van de Nefit Topline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
WhatsApp chat