skip to Main Content
In 2030 Kan 80% Van De Woningen Gasvrij Zijn

In 2030 kan 80% van de woningen gasvrij zijn

Als de gaskraan in Groningen dichtgedraaid wordt en het huidige beleid niet verandert, zal slechts 20% van de huizen van het gas af zijn in 2030 volgens milieudefensie. Deze organisatie is daarom met concrete ideeën gekomen die de energie transitie naar wonen zonder gas moet versnellen. Met deze ideeën en oplossingen is het mogelijk om in 12 jaar 80% van de woning gasvrij te maken.

Een snelle overstap naar duurzaam verwarmen gaat miljarden kosten.

Deze ideeën zijn opgezet voor huizenbezitters, huurders, sociale huurders, gemeentes, etc.  Denk hierbij aan bijvoorbeeld voorstellen over lagere rentes op hypotheken om uw woning te verduurzamen. Ook een optie voor de verlaging van onroerendezaakbelasting voor duurzame huizen komt hierin voor. Verder moet er ook meer gebruikt worden gemaakt van zogenoemde warmtenetten. Dit is bijvoorbeeld restwarmte van grote bedrijven, aardwarmte of diverse collectieven m.b.t. zonneboilers. Tevens moet er meer financiële ondersteuning komen vanuit gemeentes voor mensen met een kleine beurs om te helpen bij de verduurzaming.

Een snelle overstap naar duurzaam verwarmen gaat miljarden kosten. Dit is een forse rekening die door iedereen betaald kan worden door een co2 belasting in te voeren voor zowel burger en onderneming. Dit geld kan dan in diverse fondsen gestoken worden waaruit mensen die het financieel zwaarder hebben gebruik van kunnen maken. Om zo de gehele vastgoedmarkt te kunnen voorzien van duurzame oplossingen.

Milieudefensie gaat deze plannen en ideeën begin Mei delen met alle gemeentes om  de transitie verder aan te jagen. Vooral nu veel gemeentes in de vorming van een nieuw college zitten, maar de conclusie is wel dat uiteindelijk iedereen aan de slag moet met verduurzamen. Banken, woningcorporaties, netbeheerders, particuliere verhuurders en gemeentes zelf moeten allemaal de schouders eronder zetten. Nederland moet net als haar buurlanden van het zwaar gesubsidieerde conventionele gas af en samen aan een duurzame toekomst werken.

Benieuwd wat u al kunt doen om aan een duurzame toekomst te werken? Neem dan vrijblijvend contact  op met een van onze duurzaamheidsspecialisten!

Bron: TMG & Milieu Defensie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
WhatsApp chat