skip to Main Content
Het Verduurzamen Van Huurhuizen Gaat Ruim 100 Miljard Euro Kosten!

Het verduurzamen van huurhuizen gaat ruim 100 Miljard euro kosten!

Ook huurwoningen van de grote woningbouw verenigingen in Nederland moeten gasloos en CO2-neutraal gemaakt worden. Hiervoor is gemiddeld €52.000 euro per woning nodig volgens Aedes die deze kosten afgelopen maanden heeft onderzocht en berekend.

Om de meer dan 2 miljoen huurhuizen in ons land te verduurzamen is bijna 110 miljard euro nodig volgens de berekeningen van Aedes. De corporaties die deze huurhuizen bezitten kunnen deze miljarden investeringen onmogelijk betalen zonder de huurprijzen sterk te verhogen.
Ook woningcorporaties moet net als alle particuliere huisbezitters hun huizen voor 2050 Co2 neutraal gemaakt hebben. De afgelopen maanden hebben de grote woningcorporaties separaat onderzocht wat er benodigd is om aan deze eis/wet te voldoen. Bij een deel van deze woningen is het genoeg om deze te isoleren tot een waarde uit het meest recente bouwbesluit uit 2015 in combinatie met zonnepanelen op de daken. Maar in minstens 35% van de woningen is er een kostbare ingrijpende renovatie benodigd om in de buurt te komen van de eisen.

Verduurzamen

De woningcorporaties willen nu in gesprek met de overheid, energiebedrijven, installateurs en bouwbedrijven. Hierin zou duidelijkheid moeten worden hoe ze op tijd aan deze eisen kunnen voldoen. Dit in een tijd waar er een groot tekort is aan installateurs en bouwers. Als hier te laat mee begonnen wordt is er simpelweg niet genoeg technisch personeel om deze ingrijpende oplossingen te implementeren.

“Alleen gaat het ons als woning corporaties niet lukken, we zullen het met z’n allen moeten doen”

NuoVeni is anno 2018 ook al volledig gericht op deze nieuwe eisen waaraan iedereen moet voldoen tegen 2050. Dit lijkt ver weg maar met al een tekort aan geschikt technisch en bouwkundige vaklui is er wellicht niet eens genoeg tijd. Wacht dus niet te lang tot de energieprijzen exponentieel gaan stijgen en begin vandaag met verduurzamen. Verduurzamen kan binnen ieders budget en in sommige gevallen helemaal gratis, JA, Gratis!

Interesse gekregen of benieuwd hoe u kunt verduurzamen? Vraag vrijblijvend onze gratis Duurzaamheidscheck aan en kijk wat er in uw woning mogelijk is en hoeveel het u eigenlijk oplevert!

Vraag de gratis duurzaamheidscheck aan!

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
WhatsApp Whatsapp uw vraag